torsdag 18 oktober 2007

Bästa gårdagsmaten

Här kommer ett superrecept. Enkelt och GOTT!

Pasta carbonara

Vatten+salt
450 g valfri pasta
3 msk olja
4 schalottenlökar, hackade
125 g bacon (ta lite mer)
3 äggulor
3 dl vispgrädde
100 g nyriven parmesanost
salt+nymald svartpeppar

Koka pastan och avsluta med lite olivolja på den färdigkokta pastan.
Hetta upp en stekpanna. Häll i resten av olivoljan och fräs schalottenlöken i 1 minut. Sätt i baconen och stek knaprigt. Ta av pannan från spisen. Vispa ihop äggulor och grädde i en bunke, rör sedan ner drygt 1 dl parmesanost. Salta försiktigt, peppra ordentligt.
Blanda ner i bacon/löken och sätt tillbaka pannan på plattan. Hetta upp under omrörning. Ta av pannan från plattan och rör ner ägg/grädde/ost.
Servera med lite mer ost, ett gott bröd och ett glas vin.

Inga kommentarer: