fredag 21 november 2008

Osäker

Ju mer akvarellmålningar jag söker på nätet, kollar i böcker och bilder som man springer förbi som hänger på någon vägg, ju osäkrare blir jag på mig själv. Andra är så otroligt duktiga och har sån fantasi. Ibland blir jag så osäker att ta upp penseln att jag står över bara för att jag inte kan få det som det ser ut i mitt huvud. Men jag gissar att det klassiska ordspråket: Övning ger färdighet, är det som jag måste, måste, måste tänka på.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Förstår din tanke där lite. Jag vet ju inte hur du tänker, men för mig gäller det foto. Det är lite svårt att förklara.. Men om jag ser någon som tar jättefina bilder, så på något sätt ser jag det inte som inspiration, utan jag får istället en tanke om att "äh, jag kan ju inte inte ta lika fina bilder som personen i fråga, så varför lägga ner tid på det?". Jag fotar i princip aldrig nuförtiden, och det är för att jag vet så himla många som tar betydligt bättre bilder. Jag vet att det inte borde stoppa mig, men det gör det, och jag vet inte riktigt vad man ska göra åt saken.

85 kvm hus med innehåll sa...

Det man kanske kan göra åt saken är att jobba på ens eget självförtroende och när det har blivit bättre så kommer självkänslan, att man faktiskt är bra hur det än blir.
För alla konstformer som man håller på med på sin fritid gör vi väl för vår egen skull?