torsdag 22 januari 2009

Finanskris

Tiden just nu har jämförts med depressionen på trettiotalet. Om det är en ny depression just nu så borde väl världen kunna gå i terapi. Det är ju lite mer accepterat idag än vad det var på trettiotalet. Kanske kommer ekonomin att återhämta sig snabbare nu än då. ;)

Jag tror att finanskrisen är bra. Den är bra för dom som klarar sig hyfsat, kanske det bara ger mer eftertanke i slutändan. Vad gör vi med världen, vad är viktigt, vilka värderingar är väsentliga.

Jag tror att finanskrisen är dålig. Den är dålig för att det finns dom som faktiskt klarar sig uselt, tex amerikaner som förlorat jobb och boende och inte har nåt socialt välfärdssystem att falla tillbaka på. Det skapar frustration och leder förmodligen inte till gagn för samhället.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det KAN ju vara så, att det vi refererar till som kris egentligen är något som är högst naturligt för alla arter. Inte för att "vi behöver bli påminda och få oss en tankeställare", utan för att det är en inneboende egenskap hos livet i sig självt att ändra villkoren för vår existens. Inte för att pröva oss utan för att guida oss framåt mot något bättre, enskilt och som samhälle.
Eller ska vi kanske välja att ge upp istället och sluta kämpa?
/frekvent läsare

85 kvm hus med innehåll sa...

Absolut! 'Kris' är ju ett ord som media har valt att använda och som då blir använt av alla. Det jag ville ha sagt att jag tror att det är bra med en omskakning och det gagnar nog mer i slutändan än det inte gör det.
/K