måndag 11 oktober 2010

Framtiden

Jag vet att man alltid har tyckt att nutiden är värre än vad det var förr. Är det så? Just nu känns det som om jag lever i framtiden. Vissa saker får mig att känna så. Som oljekatastrof under flera månader i Atlanten. Eller den brustna dammen i Ungern, där människor går omkring med andningsskydd och där vi förmodligen inte anat konsekvenserna ännu. Eller som Haiti som totalförstördes av jordbävningar, och där människor idag lever i missär. Eller som det mer närstående problemet av droganvändandet som ökar, speciellt bland unga. Och det här är bara problem som uppmärksammats stort i media. Sen finns det ju ständiga katastrofer som vi knappt reagerar på längre.

Det kanske inte är framtiden. Framtiden är redan här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Eller så är nuet både nu och i framtiden, då den nu kommer.

Glöm inte att dina mediala kollegor (för att använda ett kärt ord) har till uppgift att skrämma allmänheten för att sälja sina taskiga varor till tidningar...det har tyvärr den här bieffekten...

Och att vi alla bär vårt inre ljus inom oss, som vi är personligen ansvariga för att använda klokt. Och att det enda vi egentligen kan påverka är hur vi använder det.

Och återigen, att nuet är precis här och nu, och inte längre fram.

/En som ser att du lyssnar, och kanske förstår