måndag 25 april 2011

Nytt i garderoben

Här om veckan var vi till ett kul arrangemang: Klädbytardagen eller Swap for change. Det var ungdomsföreningen till Rotary som anordnat dagen i c-huset på universitetsområdet. Men jag tror att det var ett globalt arrangemang som anordnades på många håll i Sverige, eller kanske till och med världen?

Det gick till som så att man rensade hemma bland sina kläder och alla kläder man ville bli av med tog man dit. Ett inlämnat plagg gav en kupong att handla ett annat plagg för. Vi lämnade in sjutton plagg, för små barnkläder och en del vuxenkläder som vi aldrig använder. Och hem kom vi med sjutton "nya" plagg. Alla i familjen uppskattade grejen och fick sig nåt nytt att ha på sig.

Sambon fick flera fina tröjor (en till och med med prislappen kvar). Stordottern fick bland annat nya jeans och några tröjor. Lilldottern var absolut mest nöjd med den volangprydda ljusrosa gympadräkten, men hon fick också bland annat fingervantar, Gnejs-handskar och två par byxor. Jag hittade en cerise skjorta, en Coola Anna tunika och ett vackert tyg.

Här är en bild från dagen (sambon fotade).

2 kommentarer:

Sara sa...

Vilken bra grej! Gillar verkligen när saker hittar nya hem istället för att kastas.

85 kvm hus med innehåll sa...

Stöter du på arrangemanget, rensa i garderoben och gå dit! Alla i familjen tyckte det var skoj. Just den här gången serverade dom också hembakat fika där man fick välja hur mycket man ville betala. Alla pengarna gick till någon välgörenhetsorganisation.
/K