tisdag 23 augusti 2011

Upptäck Luleå Kluntarna

Vi var två dygn i Luleås skärgård på största ön av Kluntarna. Ditvägen var det 17 sekundmeter och till och med stora färjan Kungsholmen slog i vågorna. Spännade värre! Mammorna var lite rädda och några av oss blev lätt illamående. Men vi överlevde och fick se Kluntarna. Hyrde kommunens tiobäddsstuga och ägnade tiden till att vandra runt på ön. Härlig skärgårdskänsla.
Vi tog ett bastubad i Kråkviken på ön. En öppen bastu med tillhörande fin sandstrand med grillmöjligheter. Bastubadet efterföljdes av havsdopp. Superhärligt! Har aldrig, trots mitt norrbottniska ursprung med mycket gener i Tornedalen, doppat mig ute i samband med bastubad.

Kommunens stuga var väl inget direkt mysigt ställe. Saknade en soffa framför brasan att sjunka ner i när ungarna somnat. Nu blev det kortspel på långbänk. Tyckte också att det var rätt ofräscht eftersom det inte var bra städat och dasset hade behövt tömmas. Men ön är fin och säkert helt underbar när det går att ligga på stranden en solig varm sommardag. Fast jag gillar också sensommardagarna när det är lungt i skärgården och man får liksom vara lite ifred.

3 kommentarer:

Anonym sa...

När denna skandal nu kommit upp i dagen blir det ÄN VIKTIGARE att du fortsättningsvis fostras in i den anda som vårt urspring påkallar.
För att inte tala om våra barn.

Stugan here we come!

Anna sa...

Hej! Mysig blogg du har! Kluntar är finfitn på alla sätt! Jag har pluggat och bott i Luleå i 6 år och vintrarna skidade vi dit å isen och bodde i stugorna!

Hälsa härliga Luleå från mig!

85 kvm hus med innehåll sa...

Oj, det låter ju nästan ännu mysigare. Att vara där på vintern. Kanske måste prova det också.
/K