tisdag 15 maj 2007

En lång dags färd mot målet

I söndags var tanken att vi skulle ta oss en utflykt i skogen, jag och min lilla familj. Vi bestämde oss för att åka till Eliasberget/Eliasgrottan. Men när vi närmade oss Bergsviken så såg det mörkt ut på himlen åt det hållet, så vi bestämde oss snabbt för att ta Degerberget istället (ut mot havet). Det blev en rejäl omväg, och vi hann konstatera att vi glömt en massa saker. Bla kniv och burköppnare. Vi tog då en sväng förbi J o M för att låna dessa saker. Vi slapp åka hem, vilket hade betytt ännu en omväg. Kommer till Degerbergets fot, och ser att där står en ambulans och en polisbil. Vad har hänt? Vi packar oss ut ur bilen, A får sätta sig i bärstolen och så tar vi, ja, cirka tre steg. Innan två ambulansförare kommer ner från berget och säger åt oss att vi får inte gå upp. Det är avstängt. Ok... Nåt har hänt.

Vi packar oss in i bilen och vår fina tidsplan spricker totalt. Lunchtid kommer att passeras innan vi kommer oss nånstans. Vi drar hem för att hämta lite bullar för att hålla humöret uppe. Bestämmer oss för att åka till Råberget istället. Kommer inte riktigt ihåg var man utgår för att ta sig upp på berget. Vi lyckas köra förbi och kommer till en liten sjö som vi besämmer oss för att här får vi lov att stanna istället. Känner att det är ganska kallt så jag ska ta min mössa och mina vantar. Men dom är borta. Har förmodligen lagt dom på biltaket och så kört iväg... Nåja, inte så mycket att göra åt. Vi packar oss ut återigen och börjar gå. U säger att han går före för att göra upp eld. Han går några meter och vänder om och säger: "Vi har ju glömt tändstickorna!" Vi orkar inte ge upp ännu en gång, så vi går till sjön och äter kall korv.

Sen kom solen fram och vi tog en promenad runt sjön. Det kom några norrmän som hade tändare, så det blev en eld i alla fall. En trevlig dag trots alla missöden. Det tog 1,5 timme för oss att ta oss ut och vi körde kring 6 mil dessutom.

Och det som hänt vid Degerberget, var att en man hade dött där. Vi vet inte av vad eller hur. Kanske sjukdom, eller självmord. Skulle ju vara lite intressant att veta... Nyfiken i en strut, där tittar K ut!

Inga kommentarer: