tisdag 21 april 2009

Längtan

Varje vår får jag en längtan söderut. Alltså att flytta söderut. Det låter så härlig när våren kommer tidigt, när vi här uppe har massor av snö kvar. Man kan sitta på uteserveringar, vandra i skogen, cykla på barmark myckekt tidigare än vad vi kan. Jag skulle vilja förlänga vår, sommar och höst. Jag gillar ju inte ens snö och vinter. Men det är kanske svårt att lämna norrbotten, efter ett helt liv här?

4 kommentarer:

Jenny sa...

Pappa är från Stockholm och mamma från Piteå. Jag undrar fortfarande hur dom kunde välja Piteå. Fast min mor har i och för sig alltid varit en hejare på övertalning. Jag som hatar vintern hade hellre blivit född där nere. Men Piteå har väl också sin charm ..... ibland.

Anonym sa...

En vinter i regn, mörker och blåst brukar kunna bota symtom som dina!
Den dagen växthuseffekten slutligen tagit död på våra snöupplysta vintrar så springer jag söderut, men stannar knappast i södra Sverige...
/Mats

85 kvm hus med innehåll sa...

Jenny: Jamen, nu kan du ju ha din trygga, stabila norrländska grund och charmera alla i Stockholm med om du bestämmer dig för att bo där. Det kanske inte var så dumt av mor din?

Mats: Jag tänker lite tvärt om, när växthuseffekten tar bort våra vintrar behöver jag ju inte längta nån annanstans. Då har jag ju mina snöfria vintrar och allt det där. Eller missar jag nåt??

Anonym sa...

Problemet är ju vår placering på jordklotet. 4 timmars dagsljus med snö är nätt och jämt uthärdligt. 4 timmars dagsljus UTAN snö är det inte.
/Mats