tisdag 7 oktober 2008

Gapar av förvåning

Citerade ju en tidning här om dagen angående miljötänk i media. Här kommer ett till citat. Denna gång från senaste (nr 21/08) Amelia, och denna gång inte riktigt lika genomtänkt:

"Var inte rädd för att slänga. Köp billiga saker och låt dem stå framme ett tag. När du tröttnar på dem är de bara att kasta, eftersom de var billiga."

Jag häpnar. Vad är det för sätt att se på konsumtion? Hjälp!

2 kommentarer:

Jenny sa...

Ska några människor tänka så där så måste nog andra handla second hand rakt igenom.
Dock har vi haft en häftig diskussion idag gällande second hand. Tydligen går personalen på Kupan igenom sakerna de får in och så tar de saker som är fina. Detta är alltså rykten, fast med tanke på att det är bekräftat från en som jobbat där känns det ju rätt trovärdigt. För det första; är det inte orättvist att inte alla får chansen att handla sakerna som kommer in? För det andra; att ta saker som kommer in, är inte det indirekt som att själa från röda korset, med tanke på att alla pengar går dit?

Oj, nu blev jag kanske en aning dramatisk. Men jag letar ju efter ett kakfat i två våningar, men det lär ju aldrig finnas för dom är så fina att personalen lär väl ta dom så fort det kommer in! Jag vet inte ens vad jag vill med denna kommentar, kände bara för att skriva av mig lite! Ursäkta om jag gör det i din blogg. Tack och förlåt, sov gott.

/J (ni vuxna verkar envisas med att använda första bokstaven, så jag tänkte prova på det jag med. oh my, kände att jag växte några år precis! )

85 kvm hus med innehåll sa...

Jag blir inte alls förvånad om personalen där tar av dom sakerna som kommer in. Jag tycker det är fel. Det är som om Ica-personalen skulle ta mat som kommer in till butiken. Det är nästan ännu värre att Kupans personal tar, eftersom konceptet baseras på att människor lämnar in sina icke-önskvärda saker. I förlängningen blir det kanske så att folk inte vill lämna in sina saker eftersom jag inte tror dom flesta är intresserade av att sponsra personalen med grejer. Och som du skriver, det är ju faktiskt att stjäla från Röda korset att göra så.
Det är bra att du reagerar! Jag förstår din irritation i din jakt på ett kakfat ;)
/K - som använder initialerna för att fortsätta att vara något så när anonym på nätet.